Binnen Scouting nemen we het ontwikkelen van vrijwilligers serieus. Daarom is er de Scouting Academy. Het idee van de Scouting Academy is dat we vrijwilligers 'op maat' willen opleiden. Dit doen we door te kijken waar jij je nog kunt ontwikkelen, maar ook naar wat je al weet, zodat je niet 'dubbelop' hoeft te leren.
De regio ondersteunt de groepen bij het opleiden, door bijvoorbeeld het organiseren van trainingen en workshops. Daarnaast is de regio verantwoordelijk voor het opleiden en begeleiden van praktijkbegeleiders binnen de groepen.

Informatie over Scouting Academy kan je binnen je groep krijgen via de 'practijkbegeleider' of je kan kijken op de website van Scouting Nederland: Scouting Academy website https://www.scouting.nl/vrijwilligers/scouting-academy

Trainingen
Een van de taken van de regio is het mogelijk maken van trainingen. Binnen de regio is de IJT Academy vooral actief. Dit word mogelijk gemaakt door de praktijk begeleiders van de IJmondtrekkers.
De geplande trainingen vind je in de agenda.

Als te IJT academy niet de modules aanbied waar jij naar op zoek bent kan je ook kijken bij onze buur regio's Noord Holland Noord en Haarlem. in principe staan de trainingen van deze regio's open voor elkaar.
Voor alle trainingen geld dat je je kan aanmelden via SOL. Ga na het inloggen op SOL naar 'Vrijwilligers' --> 'Trainingen' --> 'Inschrijven Trainingen'.
Als je bepaalde wensen hebt zullen wij ons best doen de training beschikbaar te maken. Neem contact op met de trainings coordinator Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingsteam
De regio heeft momenteel geen actief trainingsteam. Wij hopen dat we dit binnenkort weer kunnen gaan opstarten om meer trainingen mogelijk te maken. Wil je meer weten hierover? Neem contact op met de trainingscoordinator via de e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aankomende trainingen:

Geen gebeurtenissen gevonden

Aankomende activiteiten:

Geen gebeurtenissen gevonden