Scouting Regio Noord Holland Midden maakt gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken en social media.

Leiding

Omdat de Scouting Academy recent is opgestart, hebben nog niet alle bevoegd leidinggevenden hun bevoegdheid omgezet in een kwalificatie. Als je al je bevoegdheid hebt, scroll dan naar beneden. Nieuwe leiding of leiding die niet eerder de start- en programmatraining heeft gevolgd of deze niet heeft afgemaakt kijkt hieronder.

Ik ben leiding en ik wil me kwalificeren. Wat moet ik doen?

Gekwalificeerd leidinggevende worden doe je met behulp van de kwalificatiekaart. Op dit hulpmiddel vind je de kennis en de vaardigheden die je nodig hebt om gekwalificeerd leidinggevende te zijn. Samen met de praktijkbegeleider van je Scoutinggroep bekijk je welke competenties je al beheerst en welke nog verworven moeten worden. Veel van deze competenties zul je al beheersen door je ervaring als leiding. Wat je niet weet of kunt leer je in de groep of tijdens een training of cursus.

Een eis voor het halen van de kwalificatie is het invullen van de competentieroos. In de praktijk blijkt dat het invullen van de competentieroos soms best ingewikkeld is. De regio heeft een aantal hulpmiddelen voor het invullen van de roos, maar wij raden daarnaast aan om deze samen met iemand anders in te vullen.

Ik ben nu bevoegd leiding en wil gekwalificeerd leiding worden. Wat moet ik doen?

Wanneer je nu bevoegd bent, hoef je natuurlijk niet alles opnieuw te doen. We gaan er van uit dat je nu op een verantwoorde manier leiding geeft. In de (oude) start- en programmatraining heb je nog niets gehoord over het nieuwe spelaanbod en de werkwijze van Scouting Academy. Ook heb je nog niet eerder een competentieroos ingevuld. Dat zijn wel drie eisen voor je kwalificatie. Wanneer je beide aanvullende modules hebt gevolgd en de roos hebt ingevuld, kun je je kwalificatie aanvragen. 

In november 2011 zijn er een aantal overstaptrainingen in de regio georganiseerd. Heb je deze gemist, maar wil je alsnog de overstaptraining volgen? Kijk dan in de agenda of neem contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Secretaris gezocht!

Wij zijn op zoek voor de
stichting naar een secretaris,
denk jij dat je ons kunt
helpen en vind je het leuk om hier over te praten, neem dan contact op met onze voorzitter

Vacatures

Regelmatig zijn wij op
zoek bij de regio
naar vrijwilligers die ons willen helpen.
Wil jij ons helpen, kijk op onze vacature pagina of neem contact op met het regiobestuur en meldje aan